Koala (Română)

Koala (Phascolartos Cinereus) este un marsupial arborat care face parte din pachetul australian din pachetul Planet Zoo. Acest animal își petrece cea mai mare parte a vieții sale în copaci și se hrănește exclusiv de eucalipt.

în joc

îngrijire

  • Dieta
    • Foi de gradul 1
    • grad 2 foi și muguri
    • ramuri de grad 3 eucalipt
  • toy stimuli
    • Bells Bells
    • Masror mobil Mirror în mișcare
    • Marker de iarbă marker de iarbă
  • timul alimentar
    • Feeder eucalyptus

Populația sălbatică: 80 000 (înainte de incendiile 2019)

Koala din Queensland sau pur și simplu, Koala (Phascolartos Cinereus) este un marsupial arboric care locuiește în pădurile eucalipt din Australia de Est. Haina lui merge de la gri la maro și prezintă membri robust, gheare cu degetele adversarului care conferă o mare pricepere, urechi rotunjite acoperite cu părul și un nas negru bulbos. Este o specie sexuală Dimorfa în care bărbații sunt mult mai mari decât femelele: măsoară între 60 și 75 cm, iar bărbații cântăresc între 4,2 și 9,1 kg, în timp ce greutatea femelelor trece de la 4, 1 până la 7,3 kg. Ambele sexe se hrănesc aproape exclusiv de frunze de eucalipt.
Aceasta este o specie vulnerabilă amenințată de fenomene naturale, cum ar fi incendii, secetă sau prădători, deși această situație a fost agravată de activitatea umană. Defârzarea pădurilor de eucalipt care își locuiesc populația, iar schimbarea utilizării terenurilor a provocat fragmentarea habitatului lor. În plus, mulți morți și bolile presupun, de asemenea, o problemă gravă: între 40% și 52% din populație este infectată cu Chlamydia, ceea ce cauzează orbire și infertilitate. Din acest motiv, populațiile lor sunt investigate pentru a trata specimenele bolnave și a le reabilita acolo unde este posibil. Există, de asemenea, grupuri care sunt dedicate plantării eucaliptului, astfel încât să se poată hrăni.

Nevoi sociale

Koalas sunt animale solitare, dar teritoriile lor se suprapun adesea și tolerează vecinii lor bine.

Redarea

Atât bărbații, cât și femelele Koala sunt teritoriale, iar bărbații mai mari și dominanți au de obicei un teritoriu mai larg. Teritoriile ambelor sexe sunt suprapuse, ceea ce încurajează interacțiunea dintre ei. Masculul detectează receptivitatea femeii prin mirosul urinei și de a părăsi urmele pe copaci (făcute cu urină și secreții de sân) și apoi începe să emită țipete. Bărbații arată femele la orice vârstă, dar vârstnicul și mai multă dimensiune pot urmări tinerii și îi împiedică să se apropie de ei.
Când un bărbat vrea să apară, se va apropia de femeia agresivă, profitând de cea mai mare putere și dimensiune pentru montarea acesteia. Aceasta produce, de obicei, o reacție negativă de către femele, ceea ce va striga și încearcă să apere împotriva bărbaților. Dar dimorfismul sexual al Koala determină că sunt deseori supuși și că ei pot fi răniți numai de la bărbații mai tineri și mai tineri. Acesta este motivul pentru care bărbații de dimensiuni sunt mai probabil să se împerecheze.
Femeia însărcinată va parca o singură reproducere între 33 și 35 de zile după copulare, care se va naște într-o stare embrionară, subdezvoltată. După naștere, reproducerea urcă din tractul de reproducere al mamei la marsupiu, unde următoarele 5 sau 6 luni vor rămâne hrănirea exclusiv pe cele două sfârcuri din interiorul sacului. De atunci, va începe să iasă, dar nu va fi înclinată până la 11 sau 12 luni. Creșterea va fi independentă de mamă la vârsta de un an sau când se naște următoarea reproducere. Tânărul Koalas rămân aproape de mamele lor până când sunt de aproximativ doi ani, moment în care se vor îndepărta în căutarea altor teritorii.

Date curioase

  • geneticieni Nu puneți în funcție de existența unor subspecii diferite de Koala, dar cele ale Victoriei sunt mult mai mari și robuste decât cele din Queensland. În plus, părul lui este mai lung și gros și mai abundent în urechi.
  • Koala este o izolare termică excepțională, la înălțimea mamiferelor arctice. Având în vedere încetinirea metabolismului său, au nevoie de el să rămână cald.
  • Datorită conținutului nutrițional scăzut al Eucaliptului și cât de dificil de digestia sa, descendenții lui Koala se hrănește pe o substanță fecală produsă de mamele sale înainte de a începe mănâncă frunze.Acest lucru este mai ușor de digerat și servește la introducerea bacteriilor în sistemul său digestiv care îi va ajuta să proceseze frunze de eucalipt.
  • koalas nu beau de obicei, deoarece ei devin cea mai mare parte din apa de care au nevoie de dieta de eucalipt.
  • Amprentele digitalelor sunt practic indistinguizabile de cele ale oamenilor.

animal.png Navigare animală
Pentru a vedea lista completă Click aici.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *