Linkfang (Galego)

John Barrowman

John Barrowman en 2014.

Información

nombre de nacimiento

John Scot Barrowman

Otros Nombres

John b.

Nacimiento

11 de Marzo de 1967 (53 anos)
Glasgow, Escocia, Reino Unido

Residencia

aurora, san diego, joliet y glasgow

iv id = “fc13180743” nacionalidade

británica y estadounidense

características físicas altura

1,83 m (6 ‘0 “)

familiar

CÓnyUge

Scott Gill (2013-presente)

Educación

educado en

  • Alliant International University
  • Joliet West High School
  • Universidad Depaul

Información profesional

Ocupación

Actor, Cantante , Presentador de Televisión, Bailarín, Escritorio

Años Activo

Desde 1985

Rol Debut

Billy Crocker en calquera cousa vai

año de debut

iv id = “fc13180743” género

pop y teatro musical

instrumento

VOZ

Distinciones
  • Miembro de la Orden del Imperio Británico

web

web

John Scot Barrowman, MBE (n. Glasgow, Escocia, 11 de Marzo de 1967) Es Un actor, Cantante, Bailarín, Presentador de Televisión, Figura Mediática e Escritor Británico. SE HIZO ESPECIALMENTE CONOCIDO PRESENTAR PROGRAMAS ENTRETIENIMIENTO EN LA CADENA BBC Y POR PAPEL COMO JACK HARKNESS EN LAS Serie de Televisión Doctor Who, Torchwood e Como Malcolm Merlyn en frecha.

Se Inició, Al Igual Que Muchas Otras Estrellas del Espectáculo, en El Teatro EN 1989. Trabajó en Broadway y en West End, Tanto de Actor Protagonista Como de Reparto, en musicales como a señorita Saigon, o espectro da ópera, o acumulante Boulevard, o matador e a corrección. Desde la decada de 1990, se destacou en Televisión en Exitosos Ciclos Como Live & Kicking, calquera soño fará, como soluciona un problema como María?, Faría algo Y Esta noite é a noite.

su carrera se vio reforzada por las numerosas grabaciones de teatro musical Que hizo, las cuales fueron incluidas en los álbumes de estudio a outro lado (2007), Música Música Música (2008) e John Barrowman (2010), que Cosecharon un gran éxito de ventas en territorio británico. Además ha publicado dos libros autobiográficos: calquera cousa vai (2008) e eu son o que son (2009).

Índice

  • 1 primeros anos
  • 2 Carrera
    • 2.1 Carrera teatral
    • 2.2 Presentador de la bbc
    • 2.3 Doctor who y torchwood
    • 2.4 Otros proyectos
  • 3 Vida persoal
  • 4 premios y reconocimientos
  • 5 filmografía
  • 6 Televisión
  • 7 Discografía
  • 8 referencias
  • 9 enlaces externos

primeros anos

Nacido en Glasgow en 1967, SIGO NIÑO SE Trasladó Con Su Familia a Illinois, EE. UU. UU., DONDE creció. Se graduó en Artes dramáticas en San Diego, California. Nacionalizado estadounidense, regresou al reino unido en 1989 para Estudiar a Shakespeare y actuar en Teatros del West End Londinense.

Carrera

Carrera teatral

Barrowman Debutó en Teatro En 1989 en La Obra Goes Goes, De Cole Porter, que Se llevó un Cabo en un teatro del Distrito West End, Donde Hizo el Papel de Billy Crocker. Allí Compartió Escena con Elaine Paige e Bernard Cribbins. Tras Su debut, en la decada de 1990 continuou participando en obras teatrales montadas en Teatros de West End. Representou os Papeles de Domingo Hernandez en Matador en El Queen’s Theatre en 1991; Raoul en The Phantom of the Opera no Teatro de Majesty en 1992; Claude en Hair en Old Vic Theatre en 1993; Chris en Miss Saigon en El teatro Royal, Drury Lane en 1993; Joe Gillis en Sunset Boulevard en El Adelphi Teatro Entre 1994 e 1995; y como La bestia Bela ea Fera en el Dominion Theatre en 1999. Barrowman también protagonizó la obra Godspell musical en 1994 en la que destaco interpretando en solitario las canciones y “Nós te pedimos” “On The Willows”.

El Artista Volvió un interpretar en 2003 O Papel de Billy Crocker en Una Reposición do Musical Todo Goes Goes, Bajo La Dirección de Billy Crocker.Do mesmo xeito, participou en pezas teatrais non musicais, é dicir, traxedias; Por exemplo, fixo o papel de Wyndham Brandon en Rope (no Minerva Theatre) en 1993, e co-estrela con Rob Lowe en 2005. Tamén actuou en obras teatrais pertencentes á pantomima, un subgénero dramático da comedia musical británica que Narra historias de Nadal e folclore tradicional, montando un espectáculo de entretemento infantil acompañado de música e danzas. Deste xeito, participou en Cinderella (2005-2006) no novo Teatro Wimbledon; Jack e Beanstalk (2006-2007); e Aladdin (2007-2008) no Birmingham Hippodrome.

Presentador da BBC

Para a década de 1990, Barrowman xa era coñecido polo seu traballo como presentador de televisión, sendo un dos participantes en O programa infantil en directo & Kicking (1993-1995), emitido na British BBC Cadea, no segmento humorístico titulado Electric Circus. Tras isto, adquiriu unha enorme popularidade entre os nenos británicos, en parte grazas á frase “é unha RAM sucia!” (“É unha rata sucia!”), Que enunciaba en cada unha das súas emisións de programas como parte do seu número de cómic.

tamén, presentou o programa de concursos The Movie Game (1993-1996) e os 5 Empresa (1997-1999) Programa de variedades, emitido na cadea de cinco.

Máis tarde, entre o 10 de abril eo 14 de abril de 2006 substituíu a Phillip Schofield tomando o lugar onde o último deixou vacante durante aqueles días no programa matinal da Cadea ITV esta mañá. Nese mesmo ano, el exercía como un dos xuíces, xunto a Andrew Lloyd Webber, David Ian e Zoe Tyler, do reality show como resolve a problemas como María? Na BBC One. Tamén realizou intereses especiais en programas de interese xeral como o ceo CEF206B320 “> , onde foi entrevistado polo presentador da mesma gloria hunniford e onde falou do matrimonio Entre as persoas do mesmo sexo, ou os grandes peixes, onde aparecía xunto con Craig Revel Horwood e Louis Walsh abordando problemas actuais. O 11 de febreiro de 2007, Barrowman fixo con cera rubí a cobertura da chegada de celebridades na entrega dos premios BAFTA para o e!: Entretenimiento Televisión. Participou simultaneamente no programa de radio do seu colega Elaine Paige falando sobre esta cerimonia de premios ea súa carreira teatral.

En 2007, serviu de novo como xuíz dun programa de telerioridade; Esta vez formou parte de calquera soño que fará, dirixido por Graham Norton. No programa competiu actores inmobiliados que buscaban representar o papel de Joseph no Musical de Andrew Lloyd Webber, Joseph e The Amazing Technicolor Dreamcoat.

Doctor Who e Torchwood

Barrowman é principalmente Coñecido no Reino Unido polo seu traballo sobre a serie de televisión de ciencia ficción emitida na cadea da BBC: Doctor Who. Este programa interpreta desde 2005 o papel do capitán Jack Harkness, un pansyman que provén do ano 5000, no que os humanos expandíronse ao longo do universo. Os primeiros episodios nos que o personaxe apareceu foi “o neno baleiro” e “Dr. Baila”, que o seguiu participacións en tres outras (“explosión na cidade”, “Bad Wolf” e “o momento da despedida”), todos pertencentes á primeira tempada. O personaxe de Harkness adquiriu unha enorme popularidade no territorio británico, o que provocou que unha serie crease como unha figura central, que Torchwood foi titulada e estreada en 2006. No programa, o personaxe parece levar unha organización secreta sentada en Cardiff (Gales) no presente Tempo, dedicado a protexer a Gran Bretaña das ameazas alieníxenas e estudar a tecnoloxía extraterrestre que cae nas súas mans. Como o Dr. Quen, Torchwood tivo un gran éxito de audición e crítica crítica sobre todo positivo.

Con respecto ao personaxe interpretado por Barrowman, Russell T Davies, creador de ambos programas, comentou:

Vexo moita ciencia ficción na televisión e é un mundo principalmente asexual. Coa maioría dos materiais procedentes dos Estados Unidos, creo que os personaxes homosexuais e bisexuais non están representados. A ciencia ficción é un mundo demasiado “macho”, demasiado guiado pola testosterona, escrito na súa inmensa maioría dos homes heterosexuais. Creo que Torchwood posiblemente ten o primeiro heroe de televisión bisexual masculino, ademais dunha sexualidade bastante fluída polos outros personaxes. Somos un faro na escuridade.

Desde 2007, as aparicións do actor como convidado no Doctor Who, foron frecuentes. Participou nese ano nos episodios “utopía”, “o son dos tambores” e “o último dos señores do tempo” e un especial chamado “a ligazón máis débil”.Pouco despois fixo aparicións noutros capítulos, incluíndo “The Earth Hurtado” e “The End of Travel”. Doutra banda, a terceira tempada de Torchwood estreouse en xullo de 2009 e tamén foi coñecida baixo o título de fillos da Terra. A última aparición á data de Barrowman no Dr. Quen foi en 2010, no episodio “The End of Time”.

Outros proxectos

Mentres estaba inmerso no rodaje de A cuarta tempada de Torchwood, Barrowman viaxou a Estados Unidos para participar en seis episodios da serie de televisión estadounidense Desperate Housewives, pertencentes á súa sexta tempada. O anuncio oficial da súa participación nese programa fíxose oficial en febreiro de 2010, o ano en que comezou o rodaje. Na comedia, o actor desempeñou o papel de Patrick Logan. Engádese, que antes este clasificado no cine, facendo o papel de distribución nas películas desgraciadas, 2004 e os productores, 2005.

Tamaño do seu traballo en programas ficticios e de entretemento, tamén foi parte de varios ciclos de teleperialidade. Así, en 2006, participou na primeira tempada de bailar en xeo, onde varias parellas formadas por un famoso e un compañeiro de baile profesional compiten por gañar o concurso, queda nomeado aqueles que reciben as puntuacións máis baixas do xurado. Os nomeados a mercé do voto público. Había dez parellas que competiron, e que formado polo actor (eo bailarín Olga Shautenko) estaba no sétimo lugar. Ademais, Barrowman participou nun programa de formato similar, titulado Strictly Come Dancing Christmas Special (2010). Foi un programa especial creado polos mesmos productores de rigorosamente bailando. Alí o seu compañeiro de baile foi Kristina Rihanoff; Foron os gañadores do concurso que lograban obter a puntuación máis alta da noite.

Vida persoal

John Barrowman é gay, dixo públicamente. Desde 1993 mantén unha relación sentimental co arquitecto Scott Gill. Atopáronse cando este último asistiu a ver a Rope de Trafen Work (1991), onde participou o actor. En 2005, Barrowman sinalou nunha entrevista que non tiña plans de casarse; Con todo, o 27 de decembro de 2006, casouse en Cardiff, Gales. Para celebrar este evento, fixeron que unha festa contou coa familia e amigos da parella, os co-protagonistas do actor na serie Torchwood eo productor executivo deste último, Russell T Davies. Barrowman e Gill están vivindo actualmente no Reino Unido. A voda legal acabaría con celebrarse en California o 2 de xullo de 2013.

Barrowman publicou xunto á súa irmá, Carole Barrowman, dous libros autobiográficos: todo vai e eu son o que son. Neste último el observou que se sentía estúpido cando ao comezo da súa carreira de actuación, un productor suxeriu que nunca faría a súa homosexualidad. Tamén deixou claro que lle gustaba a idea de ser unha figura pública que defende os dereitos das minorías sexuais.

Para este propósito, pertence e colabora activamente cunha asociación de pais e familiares de Gais e lesbianas (Stonewall), e é un portavoz da educación para todos (que se manifesta contra a homofobia). Para a súa defensa aos dereitos dos homosexuais, foi incluída na lista de “as persoas máis influentes de 2008”, preparado pola revista Gay Out Guidance. En xuño de 2010, Barrowman serviu como representante da comunidade LGBT nunha audiencia co primeiro ministro británico David Cameron.

Premios e Recoñecementos

Barrowman foi nomeado para Laurence Olivier Premio en “Mellor Actor in A Musical “en 1998 por interpretar o papel de Cal Chandler na corrección. Máis tarde, en 2006 foi nomeado “artista do ano” pola organización Stonewal. Polo seu papel de Jack Harkness na serie de televisión Torchwood foi un candidato para os Premios BAFTA CYMRU (“Mellor Actor”, 2007) e Televisión Nacional (“Mellor intérprete masculino dunha serie dramática), entre outros premios.

Filmografía

  • 1987: The Untouchables (papel non acreditado)
  • 2002: Shark Attack 3: Megalodon
  • 2005: Method
  • 2005: de-lovely
  • 2005: os productores (cantante secundario no traballo completo)

Televisión

  • 1995 -1996: Central Park West (como parte do elenco)
  • 2000: poñéndoo xuntos
  • 2000: Titans (como parte do elenco)
  • 2005-2010, 2020: Doutor Who (aparicións especiais)
  • 2006-2011: Torchwood (como parte do elenco)
  • 2008: Hotel Babylon (episodio # 3.6)
  • 2009- Presente: Esta noite é a noite (como presentadora)
  • 2009: a miña familia (aparencia especial)
  • 2010: Desperate Housewives (aparicións especiais)
  • 2012- 2019: Frecha (elenco recorrente, temp. 1, 2 e 5; Principal Temp. 3-4; Temp.7-8)
  • 2013: escándalo temporada 2 (periodista que negocia reportaraje con la primera dama)
  • 2014: canta a cara fóra (como presentador)
  • 2015-2017: O Flash (Serie de Televisión de 2014) Invitado temporadas 2 y 3
  • 2016: Reign Como Munro (invitado 1 episodio)
  • 2016-2017: as lendas de DC de mañá (invitado temp.2)

discografía

álbumes de estudio

  • 1994: cancións de Grease
  • 1997: Aspectos de Lloyd Webber
  • 2003: Reflexións de Broadway
  • 2004: Swings Cole Porter
  • 2007: outro lado
  • 2009: Música Música Música
  • 2014: Li>

Álbumes recopilatorios

  • 2008: o esencial John Barrowman
  • 2009: no seu mellor
  • 2011: esta noite a noite: o mellor de

referencias

  1. ab john barrowman

    Scott Gill Wed in cal ifornia

  2. “John Barrowman” . Gavin Barker Associates Ltd. (EN INGLÉS). Archivado DESDE EL ORIGINAL EL 14 DE ABRIL DE 2012. CONSULTADO EL 17 DE ABRIL DE 2012.
  3. “EXCLUSIVO: JACK DR toma en ITV Sofá” . O espello diario (en inglés). Consultado El 17 de abril de 2012.
  4. “Como resolver un problema como Maria? Panel elixido” . BBC (EN INGLÉS). Consultado EL 17 DE ABRIL DE 2012.
  5. Webb Mitovich, Matt (15 de Mayo de 2014). “Arrow ups John Barrowman á serie Regular: ‘Estou emocionado de explorar o que aínda está por vir'” . Liña de televisión (en inglés). Consultado EL 15 de mayo de 2014.

enlaces externos

  • Wikimedia Commons Alberga unha galería multimedia sobre John Barrowman.
  • JohnBarrowman.com – SITIO WEB OFICIAL
  • John Barrowman en Internet Movie Database (en inglés) .
  • John Barrowman en Internet Broadway Database (en inglés)
  • Ficha de John Barrowman en allmovie (en inglés).
  • John Barrowman canal en youtube.

Leave a Comment

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *