Koala (Galego)

O Koala (Phascolarttos Cinereus) é un marsupial arborizado que forma parte do paquete australiano de Planet Zoo Paquete. Este animal gasta a maior parte da súa vida nas árbores e alimenta exclusivamente de eucalipto.

No xogo

coidado

  • dieta
    • grao 1 follas
    • grao 2 follas e botóns
    • grao 3 ramas de eucalipto
  • Toy Stimuli
    • Bells Bells
    • MOBILE MIRROR MIRRING MOVEIRO
    • marcador de herba de herba
  • estímulos alimentarios
    • Alimentador de eucalipto alimentador de eucalipto

zopedia

Poboación salvaxe: 80 000 (antes dos incendios 2019)

O Koala de Queensland ou, simplemente, Koala (Phascolartos Cinereus) é un marsupial arboric que vive nos bosques de eucaliptos de Australia oriental. O seu abrigo vai desde o gris ata o marrón e presenta membros robustos, garras cos dedos adversarios que conferen unha gran habilidade, oídos redondeados cubertos de cabelo e un nariz negro bulboso. É unha especie sexual dimorfa na que os machos son moito maiores que as femias: miden entre 60 e 75 cm e os machos pesan entre 4,2 e 9,1 kg, mentres que o peso das femias vai de 4, 1 a 7,3 kg. Ambos sexos alimentan case exclusivamente de follas de eucalipto.
Esta é unha especie vulnerable ameazada por fenómenos naturais como incendios, seca ou depredadores, aínda que esta situación foi agravada pola actividade humana. A deforestación dos bosques de eucaliptos que habitan a súa poboación, eo cambio no uso da terra causou a fragmentación do seu hábitat. Ademais, moitos morreron, e as enfermidades tamén supoñen un problema serio: entre o 40% eo 52% da poboación está infectado con Chlamydia, o que causa cegueira e infertilidade. Por este motivo, as súas poboacións están sendo investigadas para tratar especímenes enfermos e rehabilitarlos cando sexa posible. Tamén hai grupos dedicados á plantación de eucalipto para que poidan alimentarse.

Necesidades sociais

Os koalas son animais solitarios, pero os seus territorios a miúdo se solapan e toleran ben aos seus veciños.

Reprodución

Tanto os machos como as femias de Koala son territoriales e os machos máis grandes e dominantes adoitan ter un territorio máis amplo. Os territorios de ambos sexos son superpostos, o que incentiva a interacción entre eles. O macho detecta a receptividade da femia polo cheiro á súa orina e deixando marcas nas árbores (feitas con secrecións de urina e mama) e despois comeza a emitir gritos. Os machos buscan femias a calquera idade, pero os anciáns e máis tamaño poden perseguir aos mozos e impedir que se acheguen a eles.
Cando un macho quere aparecer, achegarase á muller agresivamente, aproveitando a súa maior forza e Tamaño para montalo. Isto xeralmente produce unha reacción negativa polas femias, que gritarán e tratarán de defender contra os machos. Pero o dimorfismo sexual de Koala determina que a miúdo son sometidos e que só poden ser furtivos de machos máis novos e máis novos. Esta é a razón pola que os machos máis de tamaño son máis propensos a matar.
A femia embarazada aparcará unha única reprodución entre 33 e 35 días despois da copulación, que nacerá nun estado embrionario, subdesenvolvido. Despois do nacemento, a reprodución sobe do tracto reprodutivo da nai ao seu Marsupium, onde os próximos 5 ou 6 meses seguirán alimentándose exclusivamente nos dous pezones dentro da bolsa. A partir de entón, comezará a saír, pero non se fará cheo ata 11 ou 12 meses. A reprodución será independente da nai á idade dun ano ou cando nace a próxima reprodución. Os mozos koalas permanecen preto das súas nais ata que están a uns dous anos, momento no que se afastarán en busca doutros territorios.

Datos curiosos

  • xenetistas Non poñas segundo a existencia de diferentes subespecies de Koala, pero as de Victoria son moito maiores e robustas que as de Queensland. Ademais, o seu cabelo é máis longo e groso, e máis abundante nos oídos.
  • A pel de Koala é un illamento térmico excepcional, á altura dos mamíferos árticos. Dada a lentitude do seu metabolismo, necesitan que se quente.
  • Debido ao baixo contido nutricional de eucalipto e que difícil da súa dixestión, o fillos de Koala nunha substancia fecal producida polas súas nais antes de comezar Comer follas.Isto é máis fácil de dixerir e serve para introducir bacterias no seu sistema dixestivo que lles axudará a procesar follas de eucalipto.
  • Koalas non adoitan beber, xa que obteñen a maior parte da auga que necesitan da súa dieta de eucalipto.
  • As impresións dixitais dos koalas son practicamente indistinguibles a partir dos humanos.

galería

animal.png navegación animal
para ver a lista completa Prema aquí.

Leave a Comment

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *