Jennifer Lopez (Galego)

Información persoal

Nome completo

Jennifer Lynn Lopez Rodríguez

Nacemento

24 de xullo de 1969

Age

51 anos

Ocupación

Actriz, cantante, compositor, bailarín, filaTropa …

de apelido / pseudónimo

j.lo

nacionalidade

americano

cónxuxe

Ojani Noa (1997-98); Chris Judd (2001-03); Marc Anthony (2004-14)

pais

David López e Guadalupe Rodríguez

Jennifer Lynn Lopez Rodríguez, coñecido como Jennifer López, é unha actriz, cantante, compositor, bailarina, Coreógrafo, deseñador de moda, perfumer, filántropo, empresa discográfica e televisión estadounidense. Naceu no Bronx, Nova York, o 24 de xullo de 1969, e é a filla de David López e Guadalupe Rodríguez.

comezou a cantar e bailar á idade de 5 anos. Destacou por ser unha moza atlética que practicaba atletismo, ximnasia e softball. Jennifer López pasou o seu tempo en escolas católicas, terminando en Preston High School.

En 1984, mentres estaba asistindo ao seu último ano no instituto, deuse conta de que había un casting para unha película onde estaban mirando Para adolescentes, presentou a súa audiencia e gañou un papel na película “My Little Girl”.

Inicias no cine

Para o ano 1986, Jennifer López estaba debutando co papel de Myra en “My Little Girl” unha película co-deseñada e dirixida por Connie Kaiserman; Despois de terminar o rodaje estaba convencido de que quería ser unha estrela de cine.

Estudou no Baruch College, retirándose despois do primeiro semestre e trasladouse á cidade de Manhattan para comezar a cantar estudos, bailar e rendemento. Neste momento participou en producións locais, en musicais como “Jesús Cristo Superstar” e “Oklahoma”. Foi contratado para o coro nun musical de Broadway e viaxou a Europa por 5 meses. Entón, deixou o coro e conseguiu un emprego na serie de sincronicidade en Xapón onde actuou como bailarina, cantante e coreógrafo.

No ano 1991, Jennifer López foi elixido como bailarín de backup para os novos nenos No bloque e actuou con eles durante a súa interpretación nos American Music Awards. Entón obtivo un papel de televisión na serie “En cor de vida” (1991-93)

Máis tarde obtivo o seu primeiro papel de liderado na película de 1993 “Enfermeiros da liña: The Crash of Flight 7” e Entre ese ano e 1994 asinou con CBS para xestionar a serie de televisión “Second Chances”.

En 1995 fixo o seu primeiro papel no cine en “A miña familia” de Gregory Nava, recibindo o espírito independente Premio Premio como unha mellor actriz de entrega. En novembro dese mesmo ano, “Money Train” protagonizó, “Woody Harrelson”, entre outras producións.

Fame, Selena e máis

A súa traxectoria cinematográfica recuperada na segunda metade de A década de 1997, cando protagonizou o ano de 1997 películas como: “Selena”, nomeado ao Golden Globe Award como a mellor actriz; “Anaconda”, “U TUN”, no mesmo mes, prestou a súa voz para a película de debuxos animados ” Antz “. Jennifer López xa estaba totalmente enfocada como actriz e foi unha das estrelas máis listadas de Hollywood.

Vendo o seu éxito, en 1998 decidiu aventurarse en música; El enviou a súa demostración a algunha discografía e Tommy Mottola (director de Sony Music) chamouno a asinar contrato con eles.

Ao ano seguinte Jennifer López lanzou o seu primeiro álbum “O 6” (1999), o O álbum foi un éxito total, debutou no Top 10 do Billboard. Ademais, o seu primeiro sinxelo “Se tiveses o meu amor”, obtivo o número un do Billboard Hot 100.

tamén sacou Un single para o mercado latino chamado “Non me ama”, Dúo que fixo coa cantante Marc Anthony, alcanzando o número un dos Billboard latino, o segundo sinxelo en inglés chamado “Waiting for Tonight”, alcanzou os 10 mellores posts de Billboard Hot 100.

Posteriormente apareceu no thriller “The Cell” (2000) e en “The Wedding Planner” (2000) con gran éxito de bloque.

ata o 23 de xaneiro de 2001 , el sacou á venda o seu segundo álbum titulado “J. Lo”, debutando nas vendas número 1 no Billboard Hot 200. Jennifer López, foi o primeiro artista en colocar un álbum número 1 en vendas, Al Tempo que unha película protagoniza dela, na mesma semana. O 24 de xullo dese mesmo ano, vinculou o álbum “J.Lo” para engadir un remix do terceiro sinxelo “Eu son real” coa colaboración do Rapper Ja Rule.

O tema “I’m Real remix”, permaneceu durante cinco semanas no número de posición 1 do Billboard Hot 100. O mes de Setembro, casado por segunda vez co bailarín Chris Judd, con quen cortou 8 meses despois.

No mes de maio de 2002, Jennifer López protagonizou a película de suspense “Suficiente” e en setembro tomou A súa primeira fragrancia, “Glow by j.lo. O 26 de novembro dese mesmo ano, lanzou o seu terceiro rexistro de estudo titulado “Este é eu … entón” co que logrou excelentes vendas e alcanzou o número 2 de Billboard Hot 200. Fíxose no seu primeiro sinxelo “Jenny do Block” un éxito mundial. O seu segundo sinxelo “Todo o que teño” coa participación do rapero LL Cool J, alcanzou o número 1 post de Billboard Hot 100.

Jennifer Lopez un artista multi-facetado

en 2003 López lanzou a súa propia liña de roupa, que chamou “JLO de Jennifer Lopez”; a liña incluíu a roupa das mulleres como: jeans azul, camisetas, chaquetas, cintos, bolsas e roupa interior. Ademais, lanzou unha liña de xoias e Unha liña de accesorios incluíu sombreiros, luvas e bufandas.

Pouco despois de que López casouse en segredo coa cantante Marc Anthony (2004) e en 2005 volvo co seu cuarto álbum “Rebirth”. O disco foi o número 1 en vendas en todo o mundo. Ademais, estaba situado no número un no Billboard Hot 200. O seu primeiro sinxelo “Get Dereito”, cunha fusión de Funk Pop sendo exitosa en Europa e posición 12 na lista de Billboard Hot 100.

En 2007, Jennifer López realizou “Dance Life”, un reality show que segue a vida de sete bailaríns que intentan obter un lugar no mundo do baile profesional, que foi transmitido en MTV do 15 de xaneiro ao 5 de marzo de 2007. Isto O mesmo ano lanzou “como unha muller ama”, producido por Estefano e Xullo Reyes. O 27 de marzo o álbum foi á venda debutando como número 1 en vendas. Ademais, converteuse no segundo álbum en Español Vendido en todo o mundo.

En setembro comezou unha xira polo seu marido Marc Anthony por primeira vez onde percorreu os Estados Unidos e Canadá que terminaban a xira na cidade de Miami, cidade onde a cantante comunicou o seu embarazo. O 9 de outubro de Ese mesmo ano lanzou o seu novo álbum en inglés titulado “Brave”.

En xaneiro de 2008 lanzou “por arriscarnos”, o terceiro sinxelo do seu álbum en castelán “como muller ama”. No mes de febreiro deu a luz aos xemelgos Emme Maribel e Maximilian David.

O 18 de maio de 2010, Jennifer López foi presentado nos World Music Awards e recibiu un premio por unha contribución á música.

Despois de varios anos de silencio, lanzou o sinxelo “no chan” en 2012, alcanzando un éxito abafador e deixando o número 1 en máis de 24 países do mundo. Ese mesmo ano volve aos escenarios co Danza de novo a xira mundial e unha vez que terminou, comezou a traballar no seu oitavo álbum “AKA”.

Un ano máis tarde anunciou que sería o novo director creativo de NUVO TV. Tamén lanzou as fragrâncias: Forever Glowing e JLove e en 2014, volvín coas sinxelas “Girls” en colaboración con DJ Mustard e “Same Girl”. Despois diso, participaría na cerimonia de inauguración da Copa do Mundo de Brasil de 2014, xogando “Somos un” con Claudia Leitte e Pitbull.

El máis tarde protagonizou “The Boy Next Door” (2015), gañou un MTV Movie Awards como unha mellor actriz e prestou a súa voz para a película de animación “Home”. En 2016, levou a American Idol e lanzou o que sería o primeiro do seu próximo álbum, “Esqueza-me e pegar”, a Duet co seu ex-marido Marc.

Máis tarde chegou a “Cheggaste”, con Roberto Carlos e “Nin you que nin me”, con zona Persoas. En 2018 lanzou o éxito das redes, “The Ring”, seguido de “Money” Ft. DJ Khaled e Cardi B e “Gústache” con Bad Bunny.

No cine, por outra banda, estreouse: “Obsession (2015)”, con Ryan Guzman, “The Ice Era: Window Shock “(2016), como a voz de Shira;” xefe por accidente “(2018), con Vanessa Hudgens e” Wall Street Scammer “(2019), con Constance Wu, Lili Reinhart e Keke Palmer.

en televisión protagonizou “Shades of Blue” entre 2016 e 2018 e produciu varias series; Entre estes: “South Beach” (2006), “With Family” (2013), “World of Dance” (2019) e “Good Tribble” (2019-20).

O seu próximo proxecto é ” Marry Me “, cinta que vai protagonizar xunto con Chloe Coleman.

Discografía por Jennifer Lopez

  • 1999: no 6.
  • 2001: j ..
  • 2002: j a tha! The remixes.
  • 2002: Este é eu … entón.
  • 2002: j a tha!: O remixes.
  • 2005: Rebirth.
  • 2007: como muller ama.
  • 2007: valente.
  • 2011: amor?
  • 2012: Danza de novo: os éxitos.
  • 2012: Danza de novo: os hits.
  • 2014: aka
  • 2017: por primeira vez ..

Algúns premios gañados

Jennifer López gañou 324 premios ao longo da súa carreira, entre estes son os seguintes:

  • premio a A mellor actriz nunha película: 1998.
  • Premio MTV Europa Music Awards para a mellor artista feminina: 2001.
  • MTV Europe Music Award ao mellor artista feminino: 2001, 2002.
  • Premio á música estadounidense ao mellor artista pop / femenino: 2003.
  • American Music Awards A Premio Artista favorito Latín: 2007.
  • Premio American Music ao Artista latino favorito: 2007, 2011.
  • Teen Choice Award á mellor personalidade feminina na TV: 2012.
  • Billboard Music Awards: Icon 2014 Premio.
  • Premio GLAAD VANGUARDIA: 2014.
  • Radio Disney Music Awards: Hero Award: 2015.
  • MTV Movie Award Mellor Acción de asustado, por “Objeción”: 2015.
  • Billboard Latin Music Award: Special Star 2017 Premio.
  • People’s Choice Awards Winner of Mejo R Actriz de TV en serie de crimes por “Shades of Blue”: 2017.

Filmografía

  • 1987: a miña nena.
  • 1995: Train Money.
  • 1995: A miña familia.
  • 1996: Jack.
  • 1997: Selena.
  • 1997: Anaconda.
  • 1997: U-Turn.
  • 1998: Fóra de vista.
  • 2000: A cela.
  • 2001: o planificador de matrimonio.
  • 2001: Angel Eyes.
  • 2002: Suficiente.
  • 2002: Maid in Manhattan.
  • 2003: Gigli.
  • 2004: unha vida inacabada.
  • 2004: jersey girl.
  • 2004: Deberemos bailar ?
  • 2004: monstro-la-law.
  • 2005: unha vida inacabada.
  • 2005: monstro-law.
  • 2006: Bordertown.
  • 2007: The Singer.
  • 2010: Plan B.
  • 2012: Ice Age: Continental Drift.
  • 2012: O que esperar cando re esperando
  • 2013:? .. Parker
  • 2015 :. Lila & véspera
  • 2015: Inicio.
  • 2015: o neno á beira.
  • 2016: Ice Age: Curso de colisión
  • 2018: Xefe por accidente
  • 2019: Scammers Wall Street

Seleccionar fragrâncias

  • 2002: Glow.
  • 2005: Miami Glow.
  • 2005: amor a primeira brillo.
  • 2006: LIVE LUXE .
  • 2006: brillo despois da escuridade.
  • 2008: desexo para sempre.
  • 2009: Glow sunkissed.
  • 2010: amor & glamour.
  • 2010: o Glow.
  • 2010: Blue Glow de j.lo.
  • 2011: amor e luz.
  • 2013: Forever GlOwing.
  • 2013: jlove.
  • 2013: Rio Glow.
  • 2014: deusa brillante.
  • 2016: madeira escura.

Leave a Comment

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *