Cal é a diferenza entre Jaguar e Leopard?

grandes gatos compoñen 7 especies. 5 deles pertencen ao xénero Panthera: o león, o tigre, o leopardo, o leopardo das neves eo jaguar. Fóra do xénero Panthera están o Cheetah (Acinonyx Jubatus) eo Puma (Puma de cor).

Todas estas especies son ben coñecidas e presentan múltiples similitudes entre si. Destacan polo seu gran tamaño, son carnívoros e moitas veces xogan un papel ecolóxico moi importante como superdeaders dos seus ecosistemas.

Ademais, estes felinos adoitan presentar patróns similares na pel, o que lles axuda a camuflar con o medio e pasar desapercibido. Estas similitudes poden producir confusións entre especies, como é o caso de Jaguar e Leopard. Non obstante, hai varias características que che permiten identificalas correctamente.

Diferenzas entre o jaguar e o leopardo

Nas seguintes liñas, explicaremos a diferenza entre o jaguar eo Leopard, algúns dos felinos máis similares e confusos. Non perda.

Distribución xeográfica e hábitat

Un dos aspectos que se pasan por alto a identificación das especies é a localización xeográfica. Sempre que dúas especies viven en diferentes áreas, é fácil saber que especie unha copia pertence só de coñecer a súa orixe, mesmo se ambos son idénticos ou moi similares -.

Este é o caso do Jaguar e do Leopard. O Jaguar (Panthera Onca) está presente en México e na fronteira sur dos Estados Unidos, Centroamérica e unha boa parte de Sudamérica. Nótese que históricamente estaba moito máis distribuído. Estímase que está actualmente ocupado ao redor do 50% do seu rango histórico.

Unha copia de jaguar e leopardo.

unha copia de jaguar e leopardo .

un jaguar.

Nestes lugares, preferentemente viven en bosques densos preto de corpos de auga, en quen están moi asociados. O jaguar adoita atoparse especialmente en bosques tropicais húmidos e secos de baixa altitude, pero tamén pode ocupar outros hábitats, como pantanos ou prados.

O leopardo (Panthera Pardus) atópase en África e Asia. Teñen un dos rangos máis amplos de todos os félidos. Unha vez máis, a súa distribución está moi fragmentada, reducida e a súa dinámica de poboación varía moito dependendo da zona.

Os seus hábitats son moi variados, a partir de áreas desérticas e semi-desérticas a rexións montañosas, prados e bosques tropicais. Algunhas poboacións sobreviven incluso en zonas nevadas ou urbanas.

características morfolóxicas

Os jaguares son máis altos que os leopardos, aínda que a súa altura é moi similar. Ademais, os jaguares son máis anchos, musculosos e pesados. Ademais, a cabeza dos jaguares é máis grande e redondeada ea súa mandíbula máis poderosa. A súa cola tamén é máis curta que a dos leopardos.

Por todo isto, os jaguares dan un aspecto máis compacto e robusto, mentres que os leopardos son máis graciosos. En canto á cor, ambos teñen un abrigo de ouro que pasa ao branco na parte ventral e está cuberto de manchas negras máis ou menos circulares, chamadas rosetas.

Os rosetones de Jaguars teñen puntos negros no centro, eles son máis grandes e están máis separados uns dos outros. Os de leopardos non teñen tales puntos, xa que son máis pequenos e máis xuntos.

Este simple detalle pode ser moi útil cando se trata de identificalos, pero en ambas as especies tamén hai individuos melanicos, cuxa pel é moi escuro ou completamente negro, o que eliminaría a devandita diferenza. Popularmente, estes individuos son coñecidos como panteras negras.

Comportamento e dieta de jaguar e leopardo

A dieta de leopardo é increíblemente variada. Eles prefiren o tamaño medio sengulado, pero dependendo da dispoñibilidade e da competencia por alimentos, poden comer de mamíferos a paxaros, reptiles e mesmo insectos. Ademais, moitas persoas son capaces de especializarse nun tipo de presa específico.

Despois de obter unha presa, os leopardos tenden a ocultalo entre a vexetación ou cargalo a árbores para evitar que sexan roubados polos competidores, desde a A miúdo comparten o hábitat con depredadores maiores.

Os jaguares tamén teñen dietas moi variables. Aínda que prefiren ungular grandes, tamén consumen encoros menores. A diferenza doutros félidos son grandes nadadores, moitas veces cazan peixes e tortugas ou incluso os algigators e anaconda.

Os jaguares son os maiores depredadores dos seus ecosistemas, polo que eles Normalmente non teñen a necesidade de ocultar a súa presa.

unha copia de leopardo.

unha copia de leopardo.

un leopardo.

Estas son as distincións máis importantes cando se trata de discernir ambas especies. Tanto os leopardos como os jaguares desempeñan roles fundamentais nos seus ecosistemas. Actualmente, ambos están sufrindo declinacións de poboación, polo que é importante coñecelos a apreciar, protexelos e evitar a súa desaparición.

Leave a Comment

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *