A opinión Catherine Gilette, aromaterapeuta, en aceite de jojoba

Catherine Gilette é aromaterapeuta, olfatotherapist e adestrador en cosmetologia. Tamén é un amor polo aceite de jojoba. E é con moita paixón que ese experto en aceites vexetais revela todos os segredos dese petróleo, que considera “un tesouro”.

Como chegou a apaixonado por aceites vexetais?

Catherine Gilette: Teño unha pel extremadamente reactiva, busquei solucións naturais por moito tempo para curarme, en 2006, decidín facer un adestramento en cosmetología natural no Lions School de plantas medicinales (ELPM) que Forma a práctica dos tratamentos a través de plantas para moitos médicos, médicos en farmacia, biólogos a produtos químicos. Entón traballei durante 10 anos para a asociación, para a defensa do medio ambiente onde formou a xente para a fabricación de produtos naturais que non xeran contaminación. Unha vez rematado, quería diversificarme, e seguín como aromatólogo e olfatoterapeuta.

Cales son as propiedades do aceite de jojoba?

c.g. Antes de falar sobre as súas propiedades, gustaríame acabar con dúas ideas preconcebidas sobre o aceite de jojoba. O primeiro: é frecuentemente falado do aceite de jojoba porque é moi fluído pero, dun punto de vista bioquímico, é unha cera líquida. De feito, está composto polo 97% por éster ceroso e solidifica a menos de 10 ° C. O segundo: Stranges sobre o poder de hidratación do aceite de Jojoba. Non obstante, un aceite, unha cera ou unha graxa nunca hidratan. Porque para hidratar, a auga é necesaria. Agora, non hai auga nun aceite ou unha cera. En contrapartida, a cera de Jooba ten un poder moi nutritivo. Termina nutrir a pel ou o cabelo e de feito, evita a súa deshidratación porque conserva a auga nas fibras.

Agora que restauramos a verdade, volvemos aos beneficios da cera de Jojoba. ..
A composición da cera de Jojoba é bastante orixinal. É un dos poucos aceites vexetais que conteñen tanto o ácido gadoleico, un ácido graxo da familia Omegas 9. Este compoñente dá a cera un forte poder penetrante. A proba é que non deixa graxa na pel e ao cabelo. Se a cera de jojoba penetra tan ben, ten unha boa afinidade co sebo. Ten un papel regulador co fluxo de sebo e co pH da pel. Que ten unha pel gorda, mestura ou seca, adáptase de xeito que a produción de sebo volverá á normalidade e dese xeito ter unha acidez óptima, é dicir, un pH 5.

Ademais do ácido gadoleico, A cera de jojoba tamén contén esteroles, moléculas bioquímicas próximas ao colesterol, pero que están por riba de todo lipofílico. É dicir que a barreira cutánea penetra moi ben para actuar sobre o tecido conxuntivo. O que vai relanzar o coláxeno que volve á elasticidade da pel. En definitiva, os estudos demostraron que a cera de Jojoba tiña propiedades antiinflamatorias e de reparación. De feito, a cera de Jojoba, é un tesouro,

e que acción ten sobre o pelo?

Se ten cabelo seco, pode usalo como unha máscara capilar na Consellos porque o aceite de jojoba permite que a auga permaneza na fibra. Se tes cabelos graxos con tendencia a caspa, esta vez debes aplicar a máscara no coiro cabeludo. Deixalo pausar unha hora, para ser capaz de estar á noite (só terás que facer un xampú pola mañá), porque regulará unha importante seborrea.

A cera de jojoba tamén é interesante Para o pelo aburrido e canso porque pechará as escalas e reforza-las. O pelo sendo moi reactivo cos seus arredores, sofren directamente coas agresións externas do ambiente urbano, como coa contaminación. Para desintoxicar o cabelo, pode mesturar o aceite con arxila verde e deixar de pausar a pasta sobre toda a melena por unha a dúas horas. A arxila absorberá as partículas de contaminación. O problema? A arxila verde tamén é unha bomba de auga que pode reseccionar o cabelo, polo que a necesidade de poñela xunto co aceite de jojoba que á súa vez manterá a auga e preservará o pelo relativamente hidratado.

O aceite de jojoba tamén é interesante durante as vacacións ou se vives nun lugar onde hai mar. Pode poñelo para protexelo do mar e os baños do sol, porque ten unha taxa de sol de protección solar 5. Non é moi alta, pero mellor que nada.
Finalizar a cera de jojoba protexe o cabelo de auga con moita cousa pelo, sen brillo e poroso. O mesmo con auga con moita cloro que favorece a caspa.

¿É para todo tipo de cabelo?

é un aceite que se pode usar con todo tipo de cabelos porque é adaptado a cada natureza.

e os homes que o fan!

O aceite de jojoba permite combater a perda de cabelo. Tradicionalmente usouse para este propósito, polo que os homes teñen todo o interese por probalo.

Leave a Comment

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *