Koala (Català)

a El Koala (coala) és un marsupial arborícola que forma part de l’expansió Paquet d’Austràlia de Planet Zoo. Aquest animal passa la major part de la seva vida en els arbres i s’alimenta exclusivament d’eucaliptus.

a

En el joc

Cures

  • Dieta
    • Grau 1 Fulles
    • Grau 2 Fulles i brots
    • Grau 3 Branques d’eucaliptus
  • Estímuls de joguina
    • Campanillas Campanillas
    • Mirall mòbil mirall mòbil
    • Marcador d'herba Marcador d’herba
  • Estímuls de menjar
    • Menjadora d'eucaliptus Menjadora d’eucaliptus

Zoopedia

Població salvatge: 80 000 (abans dels incendis de 2019)

El coala de Queensland o, simplement, coala (coala) és un marsupial arborícola que viu als boscos d’eucaliptus d’Austràlia oriental. El seu pelatge va de l’gris a l’marró i presenta membres robustos, urpes amb dits oposables que li confereixen gran habilitat, orelles arrodonides cobertes de pèl i un nas negre bulbosa. És una espècie sexualment dimorfa en la qual els mascles són bastant més grans que les femelles: mesuren entre 60 i 75 cm, i els mascles pesen entre 4,2 i 9,1 kg, mentre que el pes de les femelles va de 4, 1-7,3 kg. Tots dos sexes s’alimenten gairebé exclusivament de fulles d’eucaliptus.
Es tracta d’una espècie vulnerable amenaçada per fenòmens naturals com els incendis, la sequera o els depredadors, encara que aquesta situació s’ha vist agreujada per l’activitat humana. La desforestació dels boscos d’eucaliptus que habiten ha disminuït la seva població, i el canvi en l’ús de la terra ha provocat la fragmentació del seu hàbitat. A més, molts moren atropellats, i les malalties també suposen un greu problema: entre el 40% i el 52% de la població es troba infectada de clamídia, que els causa ceguesa i infertilitat. Per aquesta raó, les seves poblacions estan sent investigades per tractar els exemplars malalts i rehabilitar-los on sigui possible. També hi ha grups que es dediquen a plantar eucaliptus perquè puguin alimentar-se.

Necessitats socials

Els coales són animals solitaris, però els seus territoris es solapen sovint i toleren bé als seus veïns.

Reproducció

Tant els mascles com les femelles de coala són territorials, i els mascles més grans i dominants solen tenir un territori més ampli. Els territoris d’ambdós sexes es solapen, el que propicia la interacció entre aquests. El mascle detecta la receptivitat de la femella per l’olor de la seva orina i deixant marques en els arbres (fetes amb orina i secrecions de el pit), per després començar a emetre crits. Els mascles busquen femelles a qualsevol edat, però la gent gran i de més grandària poden perseguir els joves i impedir que s’acostin a elles.
Quan un mascle vol aparellar-se, s’aproximarà a la femella de forma agressiva, aprofitant-se de la seva major força i grandària per muntar-la. Això sol produir una reacció negativa per part de les femelles, que cridaran i intentaran defensar-se dels mascles. Però el dimorfisme sexual de l’coala determina que siguin sotmeses sovint i que només puguin escapolir de mascles més joves i petits. Aquesta és la raó per la qual els mascles de més grandària tenen més possibilitats d’apariar. A La femella prenyada parirà una sola cria entre 33 i 35 dies després de la còpula, que naixerà en estat embrionari, subdesenvolupada en extrem. Després de el naixement, la cria s’enfila des del tracte reproductor de la mare fins a la seva marsupi, on romandrà els següents 5 o 6 mesos alimentant-se exclusivament dels dos mugrons de l’interior de la bossa. A partir de llavors, començarà a sortir, però no es destetará de el tot fins als 11 o 12 mesos. La cria s’independitzarà de la mare a l’complir un any o quan neixi la següent cria. Els coales joves romanen a prop de les seves mares fins que tenen uns dos anys, moment en què s’allunyaran a la recerca d’altres territoris.

Dades curioses

  • Els genetistes no es posen d’acord en l’existència de diferents subespècies de coala, però els de Victoria són molt més grans i robustos que els de Queensland. A més, el seu pèl és més llarg i espès, i més abundant en les orelles.
  • La pell de l’coala és un aïllant tèrmic excepcional, a l’altura gairebé de la dels mamífers àrtics. Donada la lentitud del seu metabolisme, la necessiten per mantenir-se calents.
  • A causa de el baix contingut nutricional de l’eucaliptus ja ho dificultós de la seva digestió, les cries de l’coala s’alimenten d’una substància fecal produïda per les seves mares abans de començar a menjar fulles.Aquesta els resulta més fàcil de digerir i serveix per introduir bacteris en el seu sistema digestiu que els ajudaran a processar les fulles d’eucaliptus.
  • Els coales no solen beure, ja que obtenen la major part de l’aigua que necessiten de la seva dieta d’eucaliptus.
  • les empremtes dactilars dels coales són pràcticament indistingibles de les dels humans.

a

Galeria

a

Icona - Animal.png NAVEGACIÓ ANIMAL
Per veure la llista completa fes click aquí .

Leave a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *